Wat doen wij?

Haroon Bijles

Schoolmaatjes is een initiatief van Haroon Bijles. Haroon Bijles begon in 2019 toen wij als 15 jaar oude vwo’ers begonnen met het aanbieden van bijlessen op de middelbare school, gegeven door middelbare scholieren. Nu zetten we dat netwerk in om ook basisschoolleerlingen zo veel mogelijk te helpen.

Het begin

Tijdens de coronapandemie hoorden we steeds meer geluiden uit het basisonderwijs dat er behoefte was aan ondersteuning. We dachten meteen: “Daar kunnen we mee helpen!” en zo gingen we verder. Met ons recept voor goede bijles in het achterhoofd gingen we kijken wat we anders moesten doen zodat ook een basisschoolleerling goed geholpen wordt. We hebben toen Schoolmaatjes bedacht: gezellig samen aan de slag met het werk.

Wat gebeurt er in een Schoolmaatjesmoment?

De invulling van zo’n moment is aan jou als leerling! Samen oefenen, overhoren, extra sommen of opdrachten maken, of goede vragen stellen. Wat wij doen is ervoor zorgen dat er iemand is waarmee je goed aan het werk kan. Het moet niet alleen leerzaam zijn, maar ook leuk! Je Schoolmaatje is een leerling van de middelbare school, die het leuk vindt om uit te leggen en je te ondersteunen.